Història i principis

El Club del Col·leccionisme de Mallorca fou fundat l’octubre de 1996 amb el nom de Club del Col·leccionisme de Santa Catalina, en el centre cultural municipal d’aquesta barriada de Palma. El reduït nombre de persones que en formaren l’embrió anà incrementant-se fins formar una associació d’una quinzena de persones. En tancar el centre cultural, el local de trobades passà a una aula de la Parròquia de l’Assumpció, al carrer de Contestí número 13, de Palma, moment en què canvià el nom pel de Club del Col·leccionisme de Mallorca.

Era una associació sense grans pretensions ni ambicions. Més que un grup de col·leccionistes es tractava d’un grup d’amics amb interessos més o manco comuns (més aviat diria que amb sensibilitats i mentalitats afins) que es reunien un cop per setmana per passar una estona de conversa agradable i mostrar-se, si tenien oportunitat, alguns dels elements de les seves col·leccions. Edità un modest butlletí, “Col·lecciomania” (el primer número del qual veié la llum el setembre de 1997), que aconseguí ser conegut per alguna associació de fora Mallorca. El funcionament era senzill i fàcilment assumible, però engrescador.

El juny de 2001, i després d’una breu negociació, el Club del Col·leccionisme de Mallorca quedà dissolt en la pràctica (però no administrativament) quan l’associació s’uní a una associació filatèlica de Palma. Una bona part dels socis, però no tots, entraren a formar part de la nova entitat.

Durant set anys formàrem part d’una organització amb uns objectius força ambiciosos que oferia noves perspectives. Amb el temps, però, l’activitat frenètica féu que una bona part dels qui formàvem el Club del Col·leccionisme de Mallorca començàssim a enyorar els temps passats, aquells anys en què simplement érem un grup d’amics que ens reuníem d’una forma tranquil·la i amistosa a la Parròquia de l’Assumpció.

Així, i després de tractar aquest assumpte amb aquells que no arribaren a accedir a l’associació filatèlica i de col·leccionisme, els membres de l’antic Club del Col·leccionisme de Mallorca vàrem decidir, devers març de 2008, refundar aquesta associació per recuperar aquell esperit en el qual es respirava més amistat que preocupació per assolir uns objectius.

Volem afegir, per acabar, que per tal de conservar aquest ambient d’amistat no poden entrar a formar d’aquesta associació les persones que, de forma expressa i continuada, cerquin el lucre personal, siguin o no col·leccionistes.

Comments are closed.